Петър ВолгинФейсбук В България със сигурност живеят много умни, достойни и

...
Петър ВолгинФейсбук В България със сигурност живеят много умни, достойни и
Коментари Харесай

Волгин: Eкзалтацията, с която елитът посрещна Зеленски, беше парад на лицемерното съчувствие

Петър Волгин

Facebook

 

В България сигурно живеят доста умни, почтени и почтени хора. Също толкоз несъмнено е, че измежду ръководещите сега няма /почти/ нито един подобен.

 

Случилото се през днешния ден е следващото доказателство за тази тъжна констатация.

 

В голямото си болшинство ръководещият " хайлайф " е формиран от хора безгръбначни, неумни и подготвени на всевъзможни недостойни каузи в името на персоналния разцвет.

 

Нямате илюзии, допускам, че тази екзалтираност, с която евроатлантическият " хайлайф " посрещна Володимир Зеленски, няма нищо общо с каквато и да било откровена съпричастност към потърпевшите от войната хора. Това беше церемониал на лицемерното състрадание.

 

Истинската цел на тези, които обсипваха Зеленски с подправените си любовни усеща, е напълно друга.

 

Политици, анализатори, публицисти, представители на " гражданското общество " се стремяха към едно-единствено нещо - да бъдат видяни и отличени. Тяхното " славаукраинство " е прост кариерен асансьор, който би трябвало да ги издигне допустимо най-бързо над останалите. И когато не можеш да спечелиш с качества и с гений, се отдаваш на подмазвачество и угодничество. По отношение на българските, а изключително и във връзка с задграничните фактори.

 

Зеленски и Украйна ги интересуват единствено дотолкоз, доколкото " почитта " към тях може да им донесе снизходителното утвърждение на огромните презокеански началници.

 

Застаналите на " вярната страна на историята " са най-банални кариеристи, мародери, възползващи се от непознатото злощастие, с цел да натрупат актив - символен и веществен.

 

Пошлият маскарад, който тези хора разиграха през днешния ден, демонстрира единствено едно. Управляващият политически " хайлайф ", както и интелектуалната му прислуга, са лишени от обикновено достолепие. Какво ли не можете да откриете при тези лица, единствено едно сигурно няма да намерите - честност.

 

Достойнството е качество, което те от дълго време са изгубили. Ако въобще в миналото са го имали, несъмнено.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР